Meteen naar de inhoud
Home » Hoofd – Hart – Buik: RefindYourself met Ingeborg Smal

Hoofd – Hart – Buik: RefindYourself met Ingeborg Smal

  • door

In veel van mijn trainingen over communicatie, impact maken, authenticiteit, contact, verbinding (met jezelf en de ander) komt deze voorbij: hoofd – hart – buik, oftewel ik denk – ik voel – ik wil. Alle drie zijn samen cruciaal om je als mens te verhouden tot jezelf én de ander. Bij elke vorm van communicatie, verbaal en non-verbaal wordt deze “as” ingezet, vaak onbewust. Het zorgt voor een authentieke, oprechte, verbindende en ruis-vrije uitnodiging tot een dialoog, zowel mentaal als fysiek. In dit proces neem je jezelf volledig mee, m.a.w. het doet ertoe wat je denkt, voelt in je lijf én wil vanuit je (onder)buik. Je redenen, je emoties, je normen en waarden: één krachtig geheel in balans. Het geeft je inzicht in wie je bent, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en wat je echt belangrijk vindt, opdat je effectief en bewust naar buiten treedt, met maximale impact én empathie. 

Mooie woorden, helemaal waar en toch……het is ook bij mij niet altijd zo geweest. Ik heb vele jaren “in mijn hoofd gewoond”. Mijn leven bestond vooral uit wilskracht en denkkracht. En daar had ik veel van… Lekker uitsluitend mijn kennis en inhoud gebruiken om alles op te lossen, mijn emoties en lichaam negeren, want dat was vooral lastig. Mijn emoties en waar ik die voelde in mijn lijf, wat ik echt belangrijk vond, ik duwde het weg en ging door, lekker succesvol zijn. En dat voelde ook bijna echt goed, en ik was ook echt succesvol,…..in mijn hoofd.

De prijs die ik daarvoor betaalde werd steeds hoger: slecht slapen, leven op koffie, continu buikpijn, spijsverteringsproblemen, doodmoe, slecht en ongezond eten, nauwelijks beweging, continu een strakke band rond mijn hoofd. Tot die dag dat ik achter mijn computer zat op mijn werk en niet meer wist hoe ik daar was gekomen en wat ik daar moest doen. Shut down. Ik kan het niet anders beschrijven, mijn lichaam en geest stopten ermee. Een burn-out. 

Na een periode van ziek zijn, rust, stilte, hulp inschakelen en langzaam weer bewegen ben ik op zoek gegaan naar mijn heling, mijn geheel. Tijdens die zoektocht kwam deze foto op mijn pad en raakte me diep: het beeld van de gevleugelde godin Victoire de Samothrace, zonder hoofd. Zoveel gevoel, kracht, beweging, impact en vrouwelijkheid, zonder hoofd!

In één klap zag en voelde ik wat ik al die tijd genegeerd had met dat sterke hoofd: de lieve vrouw die ik ben, het meisje dat wil spelen, het verdriet over dingen die anders zijn gegaan, de enorme twijfel over stappen die ik nam met mijn hoofd, maar ook de kracht van mijn intuïtie, de mensen-mens die ben, mijn grote warme en sterke hart, het verlangen naar samenzijn met een partner.

Hoeveel verdriet er ook uit kwam, ineens voelde ik dat lijf, dat hart weer. Ik was niet verdwenen. Dat moment met die foto betekende voor mij een ommekeer: vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar de verbinding met mijn lijf, mijn gevoel, wat ik belangrijk vind. Dat heb ik gevonden in Chinese en Thaise massage, Reiki, Coaching, Training, mediation, gezonde voeding, boksen en het openstellen van mijn hart voor de liefde van mijn leven. En wat ik ook heb geleerd: dat hoofd is prima, dat mag er zijn, altijd in balans met hart en buik! Een geweldige en krachtige combinatie die mij heel maakt. 

Bij RefindYourself ga ik als coach, trainer en mediator samen met jou op zoek naar jouw heling; jouw hoofd, hart en buik; jouw geheel. Wil jij ook meer uit je hoofd? Meer in balans zijn? Leven vanuit hoofd-hart en buik? Je volledige kracht omarmen? Je belemmeringen, trauma’s- en blokkades op maat, praktisch en doelgericht aangaan met inzicht en compassie, opdat jij met lichaam en geest de regie over je leven weer in handen neemt? Stap over de drempel en je herstel is begonnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

    Neem contact met ons op