Meteen naar de inhoud
Home » Ons Kernteam

Ons Kernteam

Bestuurder - Gesprekspartner

Miriam Diekman

Gesprekspartner - Mediator - Trainer

Ingeborg Small

Bani
Gesprekspartner - Herstelcoach

Bani da Lima – Ahrendt

Hypnotherapeut

Fleur van Deventer

Bestuurder - Gesprekspartner

Miriam Diekman

Het belangrijkste voor mij is het moederschap, inmiddels van volwassen kinderen. Dit heb ik altijd gecombineerd met een vol werkend leven; als ondernemer, initiator, verbinder en/of kartrekker binnen een bedrijf. Op zeer divers vlak, van de autosport tot de zorg en alles wat daar tussen zit. Met veel succes en ook momenten die waardevolle inzichten opleverden als het even niet liep zoals ik in eerste instantie beoogd had. Van wond naar wonder.

Mijn zoektocht naar zingeving begon al op zeer jonge leeftijd, immer met beide benen stevig op de grond. Inmiddels ben ik talloze boeken en cursussen verder. De begrijpelijkheid en hanteerbaarheid van het leven waarin voor mij gemoedsrust, zelfwaardering en verbondenheid centraal staan hebben mij geleerd dat we altijd zelf keuzes kunnen maken, feitelijk de architect van ons eigen leven zijn en mijn ervaringen deel ik graag om anderen op hun pad te helpen.

ERVARINGSDESKUNDIGE

Ik ben naaste geweest van een verslaafde man, dit leerde mij veel over verslaving en heeft mij uiteindelijk via jarenlang verslavingszorg (en nog steeds) naar REFIND geleid. Als de verslaving wegvalt komen er veelal andere problemen naar boven; financieel, emotioneel, relationeel. Niet alleen bij de verslaafde maar ook bij de naaste, de partner, ouders of kinderen.

Maar je hoeft natuurlijk niet met een verslaving geconfronteerd te worden om bij REFIND terecht te komen.

MIJN KWALITEITEN

Refind biedt geen zorg maar “ontzorgt”. Mijn kwaliteit binnen Refind is het ontzorgen; luisteren, inventariseren, helder communiceren en op zoek gaan naar een oplossing, out of the box denkend; er is altijd een weg. Dit doe ik tijdens de check-in gesprekken. Waar loop jij vast? Wat hebben wij jou te bieden?

Een gesprekspartner ben ik voor naasten van verslaafden, ouders, partners en kinderen. Eén gesprek volstaat veelal en duurt zolang als nodig is. Opvolging vind via telefoon en app plaats, maar wil je vaker komen dan kan dat natuurlijk.

Ook begeleid ik graag jongeren die vastlopen; die problemen thuis hebben, studie- en/of prestatiestress, moeite met de uitdagingen van het leven. Ik kan je helpen om het juiste pad terug te vinden als je de weg kwijt bent en loop graag even naast je.

Gesprekspartner - Mediator - Trainer

Ingeborg Small

Ik ben Ingeborg Smal, geboren in 1965. Na een enerverend en boeiend leven als rechter bij de rechtbank Amsterdam en Arnhem heb ik het roer omgegooid. Ik heb diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van mijn persoonlijke ontwikkeling en heb inmiddels 10 jaar ervaring als coach, trainer en mediator.

Ik geloof dat je alles al in je hebt om je doelen te bereiken, het enige wat nog in de weg staat zijn je eigen belemmeringen.

Ik help je als coach inzicht te krijgen in wie je echt bent, waarom je doet wat je doet, waar dat vandaan komt en welke invloed je hebt om het te veranderen, allemaal zaken die ik ook zelf doorlopen heb en nog steeds doorloop.

Bani

Gesprekspartner - Herstelcoach

Bani da Lima – Ahrendt

Na een studie aan de Hazelden Betty Ford Graduate School of Addiction Studies in Minnesota (VS) heb ik in 2007 een verslavingsbehandelcentrum in Amsterdam mogen opzetten. Sindsdien heb ik talloze cliënten uit het hele land mogen ontmoeten die zich aangemeld hebben voor een behandeling die hen leidt tot een leven in herstel.

De uitgangspunten eerlijkheid (i.e. vertellen wat er echt aan de hand is), openheid (i.e. openstaan voor hulp, in welke vorm dan ook), bereidwilligheid (i.e. bereidheid om te veranderen, om te kiezen voor een andere manier van leven) en het creëren van verbondenheid (gezonde relaties met jezelf en anderen zijn essentieel) vormden de kern van het totale behandelaanbod en elk lid van het behandelteam droeg deze dan ook uit in de manier van werken.

Diezelfde principes zijn nog steeds de leidraad in hetgeen ik doe. Of het nu gaat om lesgeven aan (toekomstige) hulpverleners als hoofddocent bij Elsden Training of om het begeleiden/coachen van mensen in hun herstelproces bij Refind.

Voor de meeste cliënten is het een spannende en zeer zeker geen gemakkelijk proces. Voor allen is het een ontdekkingsreis: een zoektocht naar wat wérkelijk van belang en waardevol is in het leven; het bewandelen van een pad dat leidt naar wie iemand werkelijk is.

Cliënten die in actieve verslaving zich eenzaam en geïsoleerd voelen, beginnen in te zien dat een gezonde relatie met zelf en met anderen uiteindelijk datgene oplevert waar zo lang naar is verlangd: een leven in balans, een leven samen met anderen, een betekenisvol leven, een succesvol leven.

Ik vind het van belang om te spreken van “iemand met een verslaving”. Liever nog leg ik mijn huidige cliënten voor dat ze een aandoening hebben die hen “kaapt” en doet “vluchten” in gebruik van middelen of hen doet gedragen zoals ze dat eigenlijk niet willen.

Ik help mijn cliënten inzien dat ze het waard zijn om een leven te leiden waarin ze iets te bieden hebben vanuit de inzet van hun persoonlijke kwaliteiten.

Mijn doel is hoop geven. Hoop op een leven waarin cliënten (weer) gezonde relaties hebben met zichzelf en hun omgeving; een leven waarin ze (weer) zelf de verantwoordelijk kunnen nemen voor hun keuzes. Kortom, hoop op een leven in herstel.

Ten slotte. Veel mensen hebben een mening of zelfs een oordeel over verslaving. Weinigen weten te vertellen over herstel: een leven zonder gebruik van middelen of ander ongezond gedrag, maar mét een gezonde, herstelde relatie met zelf en met anderen. Weinigen spreken over het doorbreken van isolement en eenzaamheid door juist verbondenheid te creëren. Intussen zijn duizenden mensen in ons land die “in herstel’ zijn. En dat aantal groeit jaarlijks, maandelijks; ja, zelfs dagelijks. Het is een ontwikkeling die hopelijk ook het stigma rondom deze chronische en progressieve kwetsbaarheid doorbreekt.

Hypnotherapeut

Fleur van Deventer

Ik ben Fleur van Deventer. Mij kalm voelen, mijn leven creëren in plaats van te voelen dat het leven mij overkwam, bevredigende relaties met anderen hebben en het hebben van meer plezier. Dit is waar ik jaren naar verlangde. Het leek niet mogelijk of alleen beschikbaar voor anderen. Tot ik besloot echt in de spiegel te kijken.

Ik had een relatie, een fijn huis, een baan, ging op vakantie, leuke vrienden, familie. Het klopte dus wel. Maar ik voelde dat er meer moest zijn; echt genieten van het leven op een dieper niveau. Ik was op zoek naar rust, betekenis en verbinding. En ik had geen idee hoe ik daar moest komen, hoewel ik al mijn master in psychologie had en als psycholoog werkte.

Mijn transformationele verschuiving begon in 2015. Nou, eigenlijk werd ik gedwongen om te veranderen. Ik stopte met werken, omdat ik depressief/opgebrand was (geef het een naam). Bovendien overleed een half jaar later mijn broer. Ik werd de diepte in gesleurd. Ik kon me nergens verstoppen. Ik moest mezelf onder ogen zien, het leven, de dood, de zin van het leven. En hoewel ik mij alleen en gestresst voelde meer dan ooit tevoren, was het het begin van mijn grote verandering.

Neem contact met ons op

    Neem contact met ons op